Astrid S

Astrid S ble for alvor kjent da hun kom på femteplass i Idol i 2013, da under navnet Astrid Smeplass. Da Idol-eventyret var over kom Universal Music på banen med en kontrakt, og hun ga ut debutsingelen «Shattered» samme året. Singelen lå hele åtte uker på VG-lista, og den skaffet også Astrid hennes første gullplate. Suksessen var definitivt et faktum. Etter debuten valgte Astrid Smeplass å forkorte navnet sitt til Astrid S for å kunne nå et bredere, mer internasjonalt publikum.

Musikken

Astrid S er en pop og R&B-sanger. I tillegg er hun også låtskriver og har de siste årene gitt ut flere egenskrevne låter. Hun har samarbeidet med den svenske stjerneprodusenten Max Martin, som blant annet har produsert for Katy Perry, The Weeknd, Maroon 5 og Taylor Swift. Astrid S gir oss nydelig, suggererende og fengende synthpop. Alltid med en litt mørk og kjølig distanse, noe som nærmest er blitt hennes varemerke.

I tillegg til å skrive og gi ut egen musikk har Astris S også samarbeidet med store norske og internasjonale artister som Matoma, Shawn Mendes, Avicii og CLMD. I 2016 fikk Astrid S Spellemannprisen for «Årest nykommer». Hennes hittil siste album, «Party’s Over», ble lansert over hele verden i 2017.

Turne og festivaler

heart t festivalAstrid S er en fantastisk live-artist og hun har de siste årene vært å høre på de aller fleste av landets store festivaler. I 2017 la hun ut på sin, til nå, aller største turne. En verdensturne som ble avsluttet i Bergen like før jul. Party’s Over-turneen kom i stand etter at Astrid S hadde spilt for utsolgte hus i både London, Los Angeles og New York. I løpet av tre måneder spilte hun elleve konserter i USA, elleve i Norge, ti i Europa og tre på New Zealand. Astrid S har også tidligere turnert i Europa og USA, men da som oppvarmings-artist for australske Troye Sivan.

Privatliv

Astrid S bor på Frogner i Oslo sammen med artistkollegaene Julie Bergan og Celine Helgemo. I september 2017 fortalte Astrid S til svenske Elle at hun hadde fått seg kjæreste. Hun er likevel ganske tilbakeholden med informasjon om den heldig utkårede, bortsett fra at han heter Per og at forholdet har vart en god stund.

Astrid S kommer nok ikke til kjede seg i 2018. Hun er allerede bekreftet til Bergenfest i juni, og karrieren har stø kurs oppad. Hun er i ferd med å erobre verden, og det er mye som tyder på at vi kommer til å høre mye fra Astrid S i årene som kommer.