DJ Kygo

kygoI forhold til innbyggertallet har Norge hatt et veldig høyt antall internasjonalt populære artister, og våre dager er intet unntak. Det er DJ Kygo som er dagens aller mest populære norske artist, og det er faktisk mye som tyder på at han kan bli en av de aller mest populære artistene Norge noen gang har hatt.

Kjent gjennom nettet

kygo2Som så mange andre artister i våre dager var det via nettet DJ Kygo fra Bergen ble kjent. Han la ut sine produksjoner på nettstedene YouTube og SoundCloud, hvor han har fått veldig mange millioner treff fra hele verden. I skrivende stund har han fått over 300 millioner treff på disse kanalene. Sangen Firestorm har blitt spilt over 350 millioner ganger på strømmetjenesten Spotify. Han har i hovedsak blitt kjent for sine remixer av klassiske popsanger av kjente artister som Marvin Gaye, Ed Sheeran og Coldplay. Men mange av de aller mest kjente sangene hans er egenproduksjoner som Firestorm og Stole the Show.

Hele Norges bergenser

Rivaliseringen mellom Oslo og Bergen har selvsagt ført til at bergenserne fryder seg litt ekstra over at det er de som har produsert Norge udiskutabelt mest anerkjente artist for øyeblikket. Det som selvsagt får de til å fryde seg ekstra er at det at de beste norske artistene har en tendens til å være bergensere. Som kjent var også Edvard Grieg bergenser, så det kan hevdes at man må regne Bergen som Norges musikalske hovedstad. Tiden vil vise om Kygo kan gå inn i musikkhistorien med en status som ligner på den Grieg har, men det er ikke helt usannsynlig å trekke denne sammenligningen.

Personlig liv og oppvekst

kygo3Selve navnet Kygo har han fra innloggingsinformasjonen på plattformen It’s Learning som i dag brukes ved veldig mange skoler. Kygos navn er nemlig Kyrre Gørvell-Dahl, og Kygo ble da brukernavnet etter de to første bokstavene i de to første navnene hans. Sin musikalske innsikt må han ha fått tidlig, da han begynte å spille piano allerede da han var seks år gammel. At han gikk over til å produsere musikk via dataprogrammer da han var i midten av tenårene, ser vi i dag at var en god avgjørelse. Det skal også litt til for å hoppe av en utdannelse innen økonomi ved det prestisjefylte universitetet i Edinburgh, men også her må vi nok slå fast at det ser ut til å ha vært en god avgjørelse fra hans side.