Röyksopp

royElektronisk musikk er kanskje en sjanger som går litt under radaren til mange musikkinteresserte frem til vi får en gruppe som virkelig fremstår med sin popularitet. Slik var det i alle fall veldig lenge. I dag har denne sjangeren en stor anerkjennelse gjennom artister som Avicii og DJ Kygo. Men tidligere enn dette stod den norske gruppen Röyksopp kraftig frem som dominerende på dette feltet, og man kan på mange måter mene at disse gikk i bresjen for å gi denne formen for musikk full anerkjennelse her hjemme.

Fra Tromsø med start i Bergen

Röyksopp er en duo bestående av tromsøværingene Svein Berge og Torbjørn Brundtland. Selv om de er venner fra Tromsø ble ikke Röyksopp offisielt stiftet før de kom til Bergen. Her møttes de etter å ha kjent hverandre fra Tromsø. Gruppen ble stiftet i 1998 og de ga ut singelen So Easy på Telle Records i 1999. Dette ga dem stor oppmerksomhet, og siden har Wall of Sounds Recordings stått for utgivelsene deres.

Stor internasjonal suksess

roy2Herfra ble de et band med en stor fanbase i hele verden. Særlig ble albumet Melody A.M en stor suksess etter at det ble utgitt i 2001. De nyskapende musikkvideoene og singelen Remind Me tilskrives mye av denne suksessen. Blant annet fikk de opptre på MTV Awards i Barcelona i 2002. Det var da låten Poor Leno som ble utvalgt.

Vunnet flere priser

Med suksess følger selvsagt også priser. Da de opptrådte på MTV Awards i Barcelona fikk de også med seg prisen for beste musikkvideo. I Norge er det nærest en selvfølge å påpeke at de har vunnet flere Spellemann-priser. Spellemannprisen har de vunnet seks ganger, og de ble kåret til årets spellemann i 2002. De har rekorden i antall ganger de har vunnet Alarmprisen. Denne har de tatt med seg hele fire ganger.